COP4803 Keyvan Havacılık
” Navigating Future Skies”
Bu ders, modern havacılık endüstrisinde Aeronotik Navigasyon Verileri ve Sürdürülebilir Havacılığın önemine derinlemesine bir bakış sağlamayı amaçlamaktadır. Ders, navigasyon verilerinin oluşturulması, işlenmesi ve uygulanmasının ayrıntılarına, aynı zamanda havacılıkta çevresel sorumluluğu teşvik etmek için SESAR gibi inisiyatiflerin kapsamlı bir çalışmasına odaklanacaktır. Ders, öğrencileri bu kritik havacılık alanlarında yenilik yapma ve liderlik etme konusunda bilgi ve becerilerle donatmayı hedeflemektedir.
COP3428 KPMG
“Independent Audit and the Role of Technology”
Bu dersin amacı işletmelerin finansal tablolarının ve faliyetlerinin denetiminin genel kabul görmüş denetim standartlarına göre nasıl yapıldığını öğretmektir. Denetim konularındaki güncel gelişmeleri iletmektir. Bilgi sistemleri denetimleri ve büyük data analizlerinin nasıl yapıldığını iletmek ve teknolojik uygulamalarının nasıl kullanıldığını göstermektir.
COP4330 Cinema8
“Interactive Short Film Production”
Bu derste sanat ve iş hayatında interaktif video kullanımının artmasıyla birlikte öğrencilerin interaktif kısa film üretimi hedeflenmektedir. Dönem boyunca kullanılacak olan Cinema8 interaktif video üretim platformu anlatılırken, bir yandan da teorik olarak video içerik trendleri, gelir modelleri, oyunlaştırma, satış ve interaktif senaryo üretimi konuları işlenecektir. Öğrencilerden dönem boyunca projelerine yönelik adımları tamamlamaları beklenmektedir.
COP4210 Abdi İbrahim
““Creative Marketing Approaches for Restricted Markets”
Bu ders, öğrencilerin Türk sağlık sistemini ve uygulamalarını anlamalarını sağlamayı amaçlar. Bu dersi alan öğrenciler, kısıtlı pazarlardaki özellikle ilaç sektöründeki pazarlama aktivitelerindeki yaratıcılığın nasıl geliştirilebileceğini sektör profesyonellerinden gerçek tecrübe örnekleriyle öğrenme imkanı bulacaklar.
COP4218 TİDE Internal Audit
Bu dersin amacı, öğrencilerin nitelikli bir istihdam alanı olan iç denetim konusunda çalışan kişilerle olan iletişimini sağlayarak onlara geniş bir perspektif kazandırmak, ayrıca akademik çevrede iç denetim alanındaki farkındalığı artırmaktır.
COP4221 PWC
“Taxation of International Trade”
Bu derste, podcast bir sesli iletişim formu olarak gazeteciler ve medyanın diğer alanlarında nasıl kullanılabilir üzerine teorik okuma ve tartışmalarla zenginleştirilmiş pratik uygulamalar olacak ve ders çıktısı olarak öğrenciler kendi podcast programlarını hazırlayıp, bir pilot bölüm yayınlayacaklardır. Bir podcast programının konu, tema, hedef kitlesinin belirlenmesinden; ilk bölümün kaydı ve post-prodüksüyonuna; başta spotify ve Apple Podcasts olmak üzere tüm podcast platformlarına yüklenip, podcast verilerinin analiz edilmesine kadar sektörel anlamda gerçek podcast üretim süreçlerinin tamamının öğrencilerle birlikte uygulamaları olarak anlatıldığı ve akademik/sektörel tartışmaların da bu süreçler üzerine yedirildiği; teori ve pratiğin iç içe geçtiği; somut çıktılı bir ders olacaktır.
COP4339 Zenna
“Araştırma Okuryazarlığı & Veri Etkisi”
Bu ders içeriği araştırma okuryazarlığı hakkında temel bilgileri sağlamak ve araştırma okuryazarlığı becerileri geliştirmek için tasarlanmıştır. Bu ders bilimsel sürece genel bir bakış sağlar ve öğrencilere popüler medyadan birincil literatüre kadar bilimsel raporları okumayı ve değerlendirmeyi öğretir. Ayrıca öğrencilerin iyi bir bilgi tüketicisi olmanın önemini anlamalarını sağlayacaktır.
COP3432 Media Markt
“A Consumer Electronics Retailer: MediaMarkt”
Bu ders, öğrencilere MediaMarkt profesyonellerinin tüketici elektroniği perakende sektörü hakkında derin bilgi edinmelerini sağlar. Bu dersin ardından katılımcılar, dinamik bir iş ortamında bir şirketin farklı şubelerinin bir bütün olarak nasıl çalıştığını öğreneceklerdir. Bu derste şunlara odaklanılacaktır: (1) Tüketici elektroniği perakendesinde yönetim stratejileri oluşturma yollarının incelenmesi, (2) Perakende iş modelinin aşamaları, (3) Hem çevrimiçi hem de çevrimdışı müşteriler için müşteri yolculuğunu tasarlama adımları,(4) Tüketici elektroniği perakendesinde kategori yönetimi ilkeleri, (5)Perakendede pazarlama iletişimi (6) Finans ve Muhasebe perakende sektöründe nasıl çalışır?
COP4337 Lagalugacılar
“Sosyal Medya İletişimi ve Toplantı Yönetimi”
Bu derste sosyal medyanın karekteristik özellikleri dikkate alınarak markaların dijital varoluşu, mecranın yapısına göre etkili iletişim faaliyetleri oluşturma ve bu mecralarda hedeflenen çıktılar çerçevesinde toplulukların yönetimi sorgulanıp tartışılacaktır.
COP4567 Benetton
“Sales Management”
Dersin amacı öğrencilerin satış süreci hakkında bilgi sahibi olmalarının sağlanması ve etkin bir satış gücü yönetiminin gereksinimlerinin ortaya konulmasıdır. Perakende sektöründe veya marka yönetiminde kariyer yapmak isteyen öğrencilere satış süreçleri, müşteri ilişkileri yönetimi ve satış analizi gibi konularda bilgi sağlamaktadır. İşletme Bölümü için gerekli olan Satış Yönetimi dersi, İşletme Bölümünün ilk satış odaklı dersi olmakta ve Benetton markasının adıyla açılarak öğrencilere iş dünyasında var olan önemli bir departman konusunda bilgiler sağlama rolü üstlenmektedir.
COP4242 Watsons
“Fundamentals of E-Commerce”
Bu ders, öğrencilerin e-Ticaret işletmeleri konusunda kapsamlı bir anlayış kazanmalarını ve profesyonel iş dünyasında uygulanabilir pratik becerilere sahip olmalarını sağlamak amacıyla tasarlanmıştır.
COP4240 Yeşilay
“Yeşilay & Addiction”
Bu derste öğrenciler, bağımlılık kavramı ve Yeşilay ile tanışmalarının akabinde, bağımlılık ve bağımlılık türlerine ilişkin kapsamlı bilgi sahibi olacak, uygulamalar eşliğinde bağımlılık riskini azaltmaya ve bağımlılığı önlemeye yönelik çözüm önerileri geliştirecek, bağımlılıktan etkilenen kişilere ve çevrelerine yönelik etkili müdahale tekniklerini deneyimleyerek öğrenecek, bağımlılıklarla bireysel ve toplumsal düzeyde mücadelenin önemini kavrayacaklardır.
COP4341 Yapı Kredi
“Sustainability Communication”
Öğrencilerin sürdürülebilir kalkınmada iletişimin rolünü anlamalarını sağlamak ve sürdürülebilir kalkınma sorunlarını çözmek için stratejik iletişimi kullanmalarına yardımcı olmak.
COP4328 Taze Fikir
“Metaverse’de Marka İletişimi”
Bu derste farklı açılardan ve konuklar eşliğinde Metaverse kavramını ele alınacak, alanın disiplinler arası özelliğine de uygun olarak markalar odağında potansiyel fırsatlar ve sorunlar tartışılıp temel oluşturulmaya çalışılacaktır.
COP4404 BOSCH Termoteknik
“HVAC Systems”
Bu derse katılanlar, temel ısıtma sistemleri, klima sistemleri, yenilebilir enerji kaynakları ve alternatif sistemler, bu sistemlerde enerji ekonomisi konularında teorik bilginin yanı sıra uygulamalarla ilgili bilgi sahibi olabilecekler.
COP4436 SAMSUNG
“Advanced Developing Applications for Android Devices”
Bu derse katılanlar,Android platformu için özel ve anlamlı mobil uygulamalar geliştirebilecekler.
COP4466 Wissen Akademi
“Front End Web Development”
E-ticaret sektöründeki tüm kavram ve paydaşların öğrenilerek, e-ticaret işletmesinin temel ihtiyaç ve hedeflerinin tanımlanarak, aktif bir e-ticaret işletmesinin yönetilmesinin anlatılması.
COP4509 Sevdimbaş Hukuk
“Sporcu Hukuku”
Öğrencilerin spor uyuşmazlıklarına ilişkin özel mevzuat hakkında bilgi edinmelerini ve bu kuralları genel hukuk ilkeleri çerçevesinde analiz ederek somut uyuşmazlıkları çözmelerini sağlamak.
COP4467 Wissen Akademi
“Cybersecurity & Information Systems Security”
Siber Güvenlik ve Bilgi Sistemleri Güvenliği dersi bu alandaki tehditleri ve açıkları anlamak ve bu tehditlere karşılık güvenlik yapılarını oluşturabilmeyi amaçlamaktadır. Siber Güvenlik konseptlerinin önemini anlamakta yardımcı olacak bu ders aynı zamanda da gerçek hayatta oluşan güvenlik açıklarından da bahsederek, katılımcının gerçek hayat senaryolarına da hazırlıklı olmasını sağlamaktadır.
COP4409 SELCO
“Supply Chain & Logistics”
Tedarik zinciri yönetimi, kurumların finansal performansına doğrudan etki ederek, rekabet gücünü arttırır. Ders tedarik zinciri stratejileri, satın alma, stok planlama, lojistik yönetimi, bilgi teknolojileri ve lojistik yönetimi gibi konuları kapsamaktadır.
COP4468 Wissen Akademi
“Cross Platform Applications Develeopment”
Bu dersin amacı, Desktop, Android ve iOS Uygulamalarını HTML5, JavaScript ve CSS3 gibi web programlama teknolojileriyle geliştirmek.
COP4919 STM Mühendislik
“Introduction to Defense Industry Applications”
Öğrencilerin olası iş alanları arasında yer alabilecek nitelikteki Savunma Sanayine yönelik farkındalıklarını yaratarak, ülkemiz ihracatında önemli bir yer tutan ve daha da gelişerek artması beklenen potansiyelin elde edilmesinde genç üniversite mezunlarının iştirak etmelerine olan ilginin arttırılması maksadıyla bilgilendirmenin sağlanmasıdır
COP4421 FANUC
“Robotics and Automation Technologies”
Dersin amacı Endüstriyel Robot (FANUC) programlama ve uygulama alanlarının öğrenilmesi.
COP4488 – İSKİ
“Urban Water Management and Infrastructure”
Bu dersin amacı, idarenin görevlerini tanımlamak ve bu görevler için yapılan çalışmaları öğrencilere anlatmaktır. Bu kapsamda öğrencilere su, atıksu ve çamur yönetimi, çevre projelerinin finansmanı, su havzalarının korunması, kentsel taşkın kontrolü, atık su ve su altyapısı gibi konular anlatılacaktır.
COP4451 Wissen Akademi
“Cloud Computing & Its Applications”
Cloud Computing, bilgisayar sistemleri evriminin bir sonraki aşamasıdır. Cloud Computing; bilgisayar uygulamaları ve veriyi istediği zaman ve istediği yerde ihtiyacı olan herkese gönderebilen araçları sağlar. Bu derste, öğrenciler cloud computing ve ilişkili teknolojilerin temelleri konularını öğreneceklerdir.
COP4490 AgeSa
“Agile Transformation, Project and Risk Management Course”
Dersi tamamlayan öğrenciler hedef odaklı çalışma, yaratıcı fikir üretme, start-up şirket kültürü gibi kavramlarda yetkin ve etkin olabileceklerdir. Ders içerisinde verilen ödevler ve uygulamalar ile günümüz dünyasının sektör ihtiyaçlarını gerçek örnekler ile deneyimleme imkanı bulacaklardır. Çevik Dönüşüm süreci içerisinde olan firmalar için yeterli bilgi düzeyine sahip ve kısa sürede şirkete katkı sağlayabilecek mezunlar olmaları için temel oluşturan bir ders olmasını amaçlıyoruz.
COP4496 IETT
“Innovation in Transportation”
Bu ders, öğrencilere metropol ulaşımında yenilikçi fikir geliştirme, sürdürülebilir iş modelleri ve optimizasyon uygulamaları ile birlikte metropol ulaşımında temel kavram ve teknikleri tanıtmayı amaçlar. İstanbul örneğinde Metropol ulaşımındaki inovatif uygulamaları ele alır. Şehir içi ulaşım planlamasında optimizasyonun nasıl yapıldığını öğretmeyi; hat ve güzergâh planlamalarının aşamalarını aktarmatı, çok ölçekli karar verme yöntemleri ile entegre ulaşımın re-organizasyonunu geliştirebilme yetisi kazandırmayı ve akıllı ulaşım sistemleri ile kent içi yenilikçi uygulamaların bugün ve yarınına dair farkındalık kazandırmayı hedefler.
COP4322 Optimist Danışmanlık
“Müşteri Deneyimi Yönetimi”
Dersin amacı müşteri deneyim yolculuğunun bilhassa dijital dönüşüm çağı ve covid nedeniyle yaşadığımız “New Normal” durumun etkisi altında nasıl kabuk değiştirdiği ve bunun iş hayatında ne anlama geldiğini gerçek vaka çalışmalarıyla öğrenmek ve böylece benzer bir iş kolunda çalışmayı düşündüklerinde buna fazlasıyla hazır olmak.
COP4912 ORION
“ Quality Assurance and System Testing”
Kalite güvence ve kontrol, sistem ve yazılım testlerinin verimli bir şekilde uygulanması için gerekli bilgilerin öğrencilere aktarımının hedeflendiği, teorik ve pratik uygulamaların tartışılacağı derslerin verilmesi planlanmaktadır.
COP4902 FİGES
“Model based design via MATLAB”
Bu ders, model tabanlı tasarım ve buna uygun yazılım geliştirme yöntemlerini içerir. Dersin sonunda, öğrencilerin model tabanlı tasarımda gömülü sistemlere uygun yazılım geliştirmeleri ve ilgili test yöntemlerini MATLAB ve Simulink ile uygulamaları hedeflenmektedir.
COP3342
“Prompt Engineering”
Bu ders, GPT-4 ve onun uygulaması ChatGPT’ye odaklanarak prompt mühendisliği konusunda kapsamlı bir anlayış sağlamak üzere tasarlanmıştır. Müfredat, teknik yapay zeka bilgisi ile pratik günlük kullanım örnekleri arasındaki boşluğu doldurmayı amaçlayan, kodlama becerilerine bakılmaksızın çok çeşitli öğrencilere göre özel olarak hazırlanmıştır. Amaç, öğrencilerin içerik oluşturma, iş üretkenliği, medya üretimi, kodlama ve daha fazlası gibi çeşitli görevler için ChatGPT gibi yapay zeka araçlarını kullanmalarını sağlamaktır.
COP4920 Vodafone
“Telecommunications Engineering”
Mobil Teknolojiye Giriş, Radyo Planlama, 2G/3G Radyo Teknolojileri, 4G-LTE Radyo Teknolojileri, 5G – Radyo Teknolojieri, Veri Çekirdeği Teknolojisinin Gelişimi (4G&5G) , Ses Çekirdeği Teknolojisinin Gelişimi (4G&5G), Erişim Taşıma Ağı Teknolojileri – 1, Yazılım Tanımlı Ağlar, NFV Ağ Sanallaştırması, Yeni Nesil Radyo Erişim Teknolojisi – Açık RAN, Platform Teknolojileri Olarak Ağ, Telekomünikasyon Kullanım Durumlarında AI/ML
COP4922 IBM
“Information Technologies”
Bu ders öğrencilere temel teknolojileri tanıtacaktır. IBM Öğrencileri, bu teknolojilerin geçmişi ve gelişiminin yanı sıra iş ve endüstrideki mevcut uygulamaları da öğrenecekler.
COP4469 KUIKA
“Low-Code Platform Development Kuika Case”
Bu dersin amacı, güncel bir geliştirme platformu olan Low-code platformların oluşturma sürecinde oluşturulan mimari yapının ve sürdürülebilir yapının temel bileşenlerinin aktarılmasını sağlamaktır.
COP4430 LCW
“LCW To Be Brand in Global”
Türkiye’den bir markanın 47 ülke ve 1000’e yakın mağaza ile globalde hazır giyim sektörüne yön veren firmalar arasında bulunmasını sağlayan vizyon ve stratejinin öğrencilere somut örnekler ve gerçek vakalar üzerinden anlatılması, globalleşme yolunda ve sektör liderliğini edinme, sonrasında da koruma noktasında markanın pazarlama, ürün stratejisi, tedarik, risk yönetimi, çalışan bağlılığı gibi konulara değinerek 360 derece markalaşma sürecinin ele alınması.