COP4115
“Introduction to Psychodrama Group Psychotherapy”
Bu derste, Psikodramanın Tarihçesi, Psikodramada Isınma ve Kohezyonun Önemi, Psikodrama çalışma aşaması ve çalışma biçimleri, Psikodramada paylaşım aşaması ve paylaşım biçimleri, Psikodramanın Temel kavramlarında Spontanite ve Yaratıcılık, Psikodramanın Unsurları, Psikodramanın Temel Tekniklerinden Eşleme, Rol Değiştirme, Ayna, Sosyal Atom, Psikodramanın Kullanım Alanları aktarılacaktır.
COP4301 Bersay İletişim Enstitüsü
“Proficiency Communication”
Bu dersle öğrencilere, iletişim sektörü çalışanlarına, iletişim sektöründen profesyonel destek alanlara ve genç iletişimci adaylarına, iletişimi doğru anlama, okuma ve daha etkili bireysel, kurumsal, kitlesel iletişim çalışmaları yapabilmelerinde, ihtiyaç duydukları düşünsel derinliğe ve iş pratiğine yönelik donanımı sağlamak amaçlanmaktadır.
COP4330 Cinema8
“Interactive Short Film Production”
Bu derste sanat ve iş hayatında interaktif video kullanımının artmasıyla birlikte öğrencilerin interaktif kısa film üretimi hedeflenmektedir. Dönem boyunca kullanılacak olan Cinema8 interaktif video üretim platformu anlatılırken, bir yandan da teorik olarak video içerik trendleri, gelir modelleri, oyunlaştırma, satış ve interaktif senaryo üretimi konuları işlenecektir. Öğrencilerden dönem boyunca projelerine yönelik adımları tamamlamaları beklenmektedir.
COP4322 Optimist Danışmanlık
“Müşteri Deneyimi Yönetimi”
Dersin amacı müşteri deneyim yolculuğunun bilhassa dijital dönüşüm çağı ve covid nedeniyle yaşadığımız “New Normal” durumun etkisi altında nasıl kabuk değiştirdiği ve bunun iş hayatında ne anlama geldiğini gerçek vaka çalışmalarıyla öğrenmek ve böylece benzer bir iş kolunda çalışmayı düşündüklerinde buna fazlasıyla hazır olmak.
COP4433 Netflix
“Dizi Senaryosu Yazarlığı”
Bu ders, yazar adaylarına dizi senaryosu yazımını ve yazıma başlamadan önce yazar odasında / kolektif bir yazım sürecince nasıl etkili bir yazar olunacağını öğretmek için tasarlanmıştır. Ders içerisinde kurulacak olan yazar odası simülasyonu konsepti, başvurular neticesinde dikkatle seçilmiş öğrencileri bir araya getirerek yazım yeteneğini geliştirmenin ötesinde, verimli bir yazar odası üyesi olabilmek için gereken tutum ve sosyal becerileri de öğrencilere sağlayacaktır.
COP4335 Podfresh
“Küresel Podcast Ekosistemi”
Bu derste, podcast bir sesli iletişim formu olarak gazeteciler ve medyanın diğer alanlarında nasıl kullanılabilir üzerine teorik okuma ve tartışmalarla zenginleştirilmiş pratik uygulamalar olacak ve ders çıktısı olarak öğrenciler kendi podcast programlarını hazırlayıp, bir pilot bölüm yayınlayacaklardır. Bir podcast programının konu, tema, hedef kitlesinin belirlenmesinden; ilk bölümün kaydı ve post-prodüksüyonuna; başta spotify ve Apple Podcasts olmak üzere tüm podcast platformlarına yüklenip, podcast verilerinin analiz edilmesine kadar sektörel anlamda gerçek podcast üretim süreçlerinin tamamının öğrencilerle birlikte uygulamaları olarak anlatıldığı ve akademik/sektörel tartışmaların da bu süreçler üzerine yedirildiği; teori ve pratiğin iç içe geçtiği; somut çıktılı bir ders olacaktır.
COP4339 Zenna
“Araştırma Okuryazarlığı & Veri Etkisi”
Bu ders içeriği araştırma okuryazarlığı hakkında temel bilgileri sağlamak ve araştırma okuryazarlığı becerileri geliştirmek için tasarlanmıştır. Bu ders bilimsel sürece genel bir bakış sağlar ve öğrencilere popüler medyadan birincil literatüre kadar bilimsel raporları okumayı ve değerlendirmeyi öğretir. Ayrıca öğrencilerin iyi bir bilgi tüketicisi olmanın önemini anlamalarını sağlayacaktır.
COP4338 Tazefikir
“Yaratıcı Düşünme ve İnovasyon”
Bu ders, tüm bu çabaların ve daha fazlasının ilgi ve ihtiyaçlarına hizmet etmek için amacıyla tasarlanmıştır. Ders, yaratıcılığa mümkün olan her açıdan bakma, yaratıcı fikirlere ilham vermek için kullanılabilecek yöntemlere odaklanma, yaratıcı çalışmanın merkezinde yer alan daha geniş kavramların keşfetme ve yaratıcı düşünceyi farklı iş alanlarında kullanmayı öğretmeyi amaçlamaktadır. Dersin bir diğer amacı da dijital dünya ve metaverse odaklı yaratıcı fikirlerin geliştirilmesi sürecine de katkı sağlayabilmektir.
COP4214 Bloomberg
“Financial Analysis with Bloomberg”
Bu dersin amacı öğrencilerin finansal kararlar verebilmeleri için bloomberg terminalini kullanmaya aşina olmalarını sağlayarak finansal teori ve teorinin pratikteki uygulamaları arasındaki ilişkinin daha iyi anlaşılması sağlamaktır. Ders Hisse senedi, Türev ürünler, Foreks piyasası, Swaplar, CDS, Sabit Getirili Menkul Değerler ve Emtia piyasaları üzerine odaklananıp bu piyasalarda uygulamaların nasıl yapıldığını Bloomberg üzerinden uygulayarak öğretecektir.
COP3435 Flormar
“Bütünleşik Pazarlama İletişimi Yönetimi”
Bütünleşik Pazarlama İletişimi temel kavramlarının ve araçlarının uçtan uca kavranması. Sektör bağımsız pazarlama iletişimi ihtiyacının, strateji oluşturulmasından başlayarak gerektirdiği tüm ana süreçlerin öğrenilmesi. 360 pazarlama iletişimi planının oluşturulması. Pazarlama İletişiminin geleneksel ve dijital mecraların etkin kombinasyonu ile tasarlanması.
COP3437 Mondelez
“Markalar Nasıl Büyür?”
Öğrenciler, pazarlama biliminin 1900’lu yillardan itibaren nasil degistigini, tüketicilerin evrimini ve bu dogrultuda pazarlama profesyonellerinin markalarını buyutmek icin neler yapmalari gerektigini, hem teorik hem de lokal ve uluslararasi ornek olaylar ile ögreneceklerdir.
COP3439 Workflex
“Freelance Çalışma Modeline Giriş”
Dersin amacı öğrencilerin, günümüz ve geleceğin çalışma modeli olarak uluslararası çapta kabul gören karma iş gücünü ve karma iş gücünün önemli bir parçasısı haline gelen freelance çalışma modelinin temellerini öğrenerek freelancer kavramıyla tanışması ve gerekli hazırlıkları yapmaya başlamasıdır. Bu sayede ihtiyaç ve beklentilerine uygun tam zamanlı kadrolu işleri tercih etmek yerine çalışmamayı tercih eden gençlere daha esnek bir alternatif olduğunu da göstermek ve gerekli donanıma sahip olmaları için hazılrlanmaları gerektiği bilincini vererek Türkiye’deki genç işsizlik oranının düşmesine katkı sağlamaktır.
COP3423 Marketerstech
“Marketing with New Generation Technologies at DigitalAge ”
Dersin amacı, dijital çağda yeni nesil teknolojilerin tanıtımı, gelecek dönem iş dünyası üzerindeki etkisinin kavranmasını sağlamak. Ayrıca Teoride öğrenilen bilgilerin, pazarlama profesyonellerine özel yazılmış “Pazarlama Platformunda” simülasyon ortamında deneyimlemesini ve böylece teorideki pazarlama teknolojilerinin pratikte kullanılarak pekiştirilmesine katkı sağlayarak, mezuniyet dönemi sonrasına hazırlık yapmak.
COP3819 Tuğtepe Çocuk Ürolojisi
“Pelvik Taban Rehabilitasyonu”
Ders içeriği pediatrik ve yetişkin popülasyon pelvik taban disfonksiyonlarının tanımlanması, bu disfonksiyonlarının fizyoterapi bakış açısıyla değerlendirilmesi ve pelvik taban rehabilitasyon yaklaşımlarını içerir.
COP3820 LifeOnConcept
“Sporcu Sağlığı”
Dersin içeriği; öğrenciler ortopedi ve sportif rehabilitasyon alanlarında hem akademik hem de saha tecrübesi kazanacak. Özellikle multidisipliner çalışmanın interdisipliner prensiplerini öğrenecek. Sahaya adım attıklarında daha donanımlı ve özgüvenli bireyler haline gelecek. Danışan ile iletişim becerilerini geliştirerek fizyoterapi mesleğini ve danışan eğitimini ileri taşıyacak. Gelecek nesillere bilgi aktarımı ve pratik tecrübe paylaşımı konusunda vizyon edinecek.
COP4507 ISTAC
“Arbitration”
Öğrencilerin tahkim yargılaması hakkında genel bilgi edinmeleri, tahkim yargılamasına ilişkin ilgili mevzuatları ve uluslararası anlaşmaları inceleyerek yargılama sürecini analiz etmeleri, Tahkim yargılamasının pratikte sıklıkla başvurulduğu sektörler ve hukuk alanları hakkında bilgi sahibi olmaları.
COP4508 KPLAW
“Birleşme ve Devralmalar”
Hukuk fakültesi öğrencilerinin yerli ya da yabancı şirketlerin dahil olduğu birleşme ve devralma süreçlerinin başlangıçtan kapanışa kadar her aşamasına ilişkin temel bilgileri edinmelerini ve uygulamada karşılaşılan durumlara farklı bakış açıları ile eğilebilmelerini sağlamaktır.
COP4509 Sevdimbaş Hukuk
“Sporcu Hukuku”
Öğrencilerin spor uyuşmazlıklarına ilişkin özel mevzuat hakkında bilgi edinmelerini ve bu kuralları genel hukuk ilkeleri çerçevesinde analiz ederek somut uyuşmazlıkları çözmelerini sağlamak.
COP4401 Schneider Electric
“Energy Effiency & Saving”
Bu dersin amacı, Enerji verimliliği konseptinin anlaşılması, enerji yönetimi teknolojileri ile mekanlardaki enerji verimliliği temelleri ve uygulamaları, elektrik enerjisi kalitesi ve önemi, enerji yönetimi, izleme ve ölçme yöntemleri ile enerji tasarrufu sağlanması konusunda öğrencileri bilgilendirmektir.
COP4409 SELCO
“Supply Chain & Logistics”
Tedarik zinciri yönetimi, kurumların finansal performansına doğrudan etki ederek, rekabet gücünü arttırır. Ders tedarik zinciri stratejileri, satın alma, stok planlama, lojistik yönetimi, bilgi teknolojileri ve lojistik yönetimi gibi konuları kapsamaktadır.
COP4413 Mercedes Benz
“Commercial Vehicle Engineering”
Bu derste, Mercedes-Benz Türk’te ağır ticari araç mühendisliği esasları, sistemleri ve bileşenleri, yöntemleri ve süreçleri aktarılacaktır.
COP4419 Wissen Akademi
“Network Systems Engineering”
Bu dersle öğrenciler, bilgisayar ağlarını tanıyabilecek, ağlarda kullanılan kablo çeşitleri ve özelliklerini tanıyabilecek, bilgisayar ağlarında kullanılan donanım birimlerini tanıyıp ağ bağlantılarını yapabilecek ve ağ protokollerini kavrayabilecektir.
COP4428 Trendyol
“Introductin to Software Testing”
Bu derste yazılım testinde çevik metodların nasıl kullanıldığı, Yazılım geliştirme yaşam döngüsünde test adımının nasıl işlendiği, Test otomasyon süreçleri ve nasıl işlediği, Selenium frameworku ile test otomasyon süreçlerinden nasıl yarar sağlandığı ve sürekli entegrasyon ile testlerin otomatize edilmesi gibi konular aktarılacaktır.
COP4435 – SAMSUNG
“Developing Applications for Android Devices”
Bu derse katılanlar, Android platformu için özel ve anlamlı mobil uygulamalar geliştirebilecekler.
COP4451 Wissen Akademi
“Cloud Computing & Its Applications”
Cloud Computing, bilgisayar sistemleri evriminin bir sonraki aşamasıdır. Cloud Computing; bilgisayar uygulamaları ve veriyi istediği zaman ve istediği yerde ihtiyacı olan herkese gönderebilen araçları sağlar. Bu derste, öğrenciler cloud computing ve ilişkili teknolojilerin temelleri konularını öğreneceklerdir.
COP4461 ORION
“Agile Project Management
Çevik proje yönetimi konuları derste ele alınacaktır. Dersin amaçları arasında şunlar sayılabilir: Çevik proje yönetiminin temellerini öğrenmek ve gerçek hayattaki kullanımları ile ilgili bilgi sahibi olmak, örnek grup çalışmaları ile çevik proje yönetimini örnekleyebilmek.
COP4472 Wissen Akademi
“IOT and Industry 4.0 Framework”
Endüstri 4.0 ve IOT, katılımcılara yeni devrimin temel tasarım ilkeleri ve bileşenleri, anahtar zorlukları ve uygulamanın tüm değer zinciri için yeni potansiyel fırsatlar hakkında bilgi vermek üzere tasarlanmış bir programdır. Mevcut sanayi ortamında, en düşük maliyetle en üst düzey kaliteli hizmet veya ürünü sunmak başarıya ulaşmanın anahtarıdır ve sanayi fabrikaları, kârlarını ve itibarlarını artırmak için mümkün olduğunca çok performans elde etmeye çalışmaktadır.
COP4473 Dinamo Co- PPPCOE
“Mega Projects”
Bu derste, özünde yeni olmayan ancak değişen ekonomik ve yönetim süreçleri ile yeni bir işleyiş ve yapı kazanan, kamu- özel sektör işbirliğinin, hem merkezi hükümet hem de tüm yerel yönetimlerce en uygun şartlarda uygulamalarının tespiti ele alınacaktır.
COP4498 Akenerji
“Power Plant Operation and Management”
Dersin amacı; Enerji üretimi, ticareti ve finansmanının genel çerçevesini çizmek, kapsamlı olarak küresel eğilimleri ve bunların enerji piyasasına etkisini incelemek.
COP4420 Linkedin Learning
“Career Management with Linkedin Learning”
Dersin amacı, Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri için kariyer farkındalığı yaratmak ve öğrencilerin farklı-güncel kariyer alternatifleri hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak. Linkedin Learning eğitimlerinin de dahil olduğu derslerde, öğrencilere Linkedin Learning’de tamamladıkları kursların sertifikaları da veriliyor.
COP4475 TOFAŞ
“Satınalma Yönetimi”
Bu dersin amacı satınalma ve satınalmacılık nedir, geçmişten bugüne şirketlerdeki yeri ve önemi hakkında bilgiler vererek, satınalma stratejileri ve prosesleri nasıl oluşturulur, şirketin hedef ve stratejileri doğrultusunda, doğru maliyet, kalite ve miktarlarda, ihtiyaç duyulan zamanda parça temin edilmesi için tedarikçi nasıl seçilir , hukuki anlaşmalar nasıl yapılır, tedarikçi ilişkileri yönetimi, tedarikçi kalite yönetimi ve geliştirme araçları nelerdir detaylarıyla öğretmektir.
COP4479 Abdi Bio
“Biyoteknolojik İlaçlar”
Bu dersin temel amacı, biyoteknolojinin İlaç üretimi ve geliştirilmesindeki rolü, Biyoteknolojik ilaçlar ve Biyobenzer ilaç üretimi, Biyoteknolojik ilaçlar için ulusal ve uluslararası düzenleyici otoritelerin istekleri hakkında temel bilgi oluşmasını sağlamaktır. Ayrıca, biyoteknolojik ilaçların geliştirilmesinde Ar-Ge faaliyetleri ve bu faaliyetlerde nelerin temel alındığına dair bilgi aktarmaktır.
COP4492 Microsoft Azure Temelleri
Gelişmekte olan Azure bulut bilişim paradigmaların temellerini öğrenerek bilişim alanındaki çalışmalarda nasıl ve ne şekilde kullanılacağını belirleyebilmektedir.
COP4494 Microsoft Azure Veri Temelleri
Bu dersin amacı, bulut bilişim paradigmalarındaki veri yönetiminin temellerini tanıtmak ve bulutla ilgili temel uygulamaları gerçekleştirmektir.
COP4493 AWS Akademi
“Bulut Bilişim Temelleri”
İşletmeler, hızla gelişen Amazon Web Services (AWS) bulut bilişim platformunun yeniliği artıran, çevikliği sağlayan ve BT harcamalarını optimize eden geniş bir hizmet yelpazesi sağladığını kabul ediyor. Bu kursu alarak temel AWS teknolojileri, bunların kullanım durumları, en iyi uygulamaları, AWS ortamlarıyla çalışmanın yararları ve maliyetleri hakkında bilgi edineceksiniz.
COP4490 HUAWEI
“Yapay Zeka Uygulamaları”
COP4495 HUAWEI
“Bulut Bilişim Uygulamaları”
Bu derste bulut bilişim ve low code uygulama geliştirme temel konuları sunumlar ve uygulamalı ders anlatım yöntemi ile öğrencilere sunulacaktır. Verilen ödevler ve dönem projeleri ile öğrencilerin gruplar halinde çalışma, yeni teknolojileri araştırma, öğrenme, uygulama, modelleme, yazılıma dönüştürme becerileri geliştirilecektir. Öğrenciler endüstri standardlarında gerçek hayata uyarlanabilir ve ticarileşebilir uygulama geliştirme becerileri edineceklerdir.
COP4423 HUAWEI
“Mobile Application Development with Huawei Mobile Services”
Bu derse katılanlar, Huawei Mobil Servisleri yardımı ile Android ve HarmonyOS tabanlı için özel ve anlamlı mobil uygulamalar geliştirebileceklerdir.